Jumaat, 1 Julai 2011

FAKTA PERBEZAAN SUSU LEMBU DAN SUSU KAMBING.YANG MANAKAG TERBAIK....

melawan virus Fakta 1: Susu Kambing Bersifat Alkali 

Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan. Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepalasakit badan dan ototpenurunan berat badan,kandungan gula dalam badan yang tidak seimbangkeletihan dan tekanan darah tinggi


Fakta 2: Susu Kambing Mudah Hadam 

Susu kambing mempunyai molekul protin dan lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyai masalah penghadaman. Disebabkan zarahnya yang halus serta sifatnya yang menyah acid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer dan gastrik



Klik: Apa itu Alahan Laktosa.?


Fakta 3: Alahan Laktosa 

Sifat susu kambing yang mudah hadam membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah Susu kambing mempunyai kandung laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk kanak-kanak yang cirit birit dan alahan kepada susu lembu dan susu tepung. 


Fakta 4: Susu Kambing Mengandungi Asid Lemak Yang Baik 
Susu kambing mengandungi asid lemak baik (asid kaprik dan kaprilik) yang mencegah kesan jangkitan kulat. Asid ini juga membantu sistem pertahanan badan dan meningkatkan tenaga manusia


Fakta 5: Susu Kambing Tidak Membentuk Lendir 

Susu kambing tidak membentuk lendir sebagaimana susu lembu dan tiada menimbulkan alahankepada manusia. 


Fakta 6: Susu Kambing Kaya Dengan Mineral Selenium 

Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak. 


Fakta 7: Susu Kambing Kaya Dengan Bahan Bioorganic Sodium 

Susu kambing didapati mengandungi Kandungan Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan naturopathic sebagai elemen anti penuaan. Bioorganic Sodium didapati mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi)

Fakta 8 dan seterusnya: Susu Kambing, Keajaiban Untuk Kebaikan Kesihatan 

Susu kambing secara semulajadi mencegah pembiakan organism yang merbahaya dalam badan manusia sekaligus menjadikan kita sihat. 

Kandungan potassium dan kalsium yang tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normaldan mengawal fungsi hati yang normal

Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit lelaheczemacolicinsomnia dan demam kuning

Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis). Susu kambing juga mengandungi faktor anti barah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

usahawan hr maketing